Physicochemical, structural, and thermal characterization of biodegradable film prepared using arracacha thermoplastic starch and polylactic acid

This work aimed to characterize the starch from arracacha at two phenological stages (S1: twelve months and S2: fourteen months) and assess its potential use blended with polylactic acid (PLA) for thermoplastic starch biodegradable film preparation using the extrusion technique. Arracacha starches s...

Full description

Autores:
Sánchez Riaño, Andrea Milena
Alegría Vivas, Evelyn Melissa
Helga Patricia Bermeo
Bohórquez Pérez, Yanneth
Villada Castillo, Héctor Samuel
Daza, Luis Daniel
Valenzuela Real, Claudia Patricia
Tipo de recurso:
Article of investigation
Fecha de publicación:
2022
Institución:
Universidad de Ibagué
Repositorio:
Repositorio Universidad de Ibagué
Idioma:
eng
OAI Identifier:
oai:repositorio.unibague.edu.co:20.500.12313/5500
Acceso en línea:
https://hdl.handle.net/20.500.12313/5500
https://link.springer.com/article/10.1007/s11694-022-01491-2
Palabra clave:
Película biodegradable - Caracterización fisioquímica
Película biodegradable - Caracterización estructural
Película biodegradable - Caracterización térmica
Bio-based packaging
Edible films
Polymers
Thermoplastic starch
Tubers
Rights
closedAccess
License
http://purl.org/coar/access_right/c_14cb