Physicochemical, structural, and thermal characterization of biodegradable film prepared using arracacha thermoplastic starch and polylactic acid
This work aimed to characterize the starch from arracacha at two phenological stages (S1: twelve months and S2: fourteen months) and assess its potential use blended with polylactic acid (PLA) for thermoplastic starch biodegradable film preparation using the extrusion technique. Arracacha starches s...
- Autores:
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Sánchez Riaño, Andrea Milena
Alegría Vivas, Evelyn Melissa
Helga Patricia Bermeo
Bohórquez Pérez, Yanneth
Villada Castillo, Héctor Samuel
Daza, Luis Daniel
Valenzuela Real, Claudia Patricia
- Tipo de recurso:
- Article of investigation
- Fecha de publicación:
- 2022
- Institución:
- Universidad de Ibagué
- Repositorio:
- Repositorio Universidad de Ibagué
- Idioma:
- eng
- OAI Identifier:
- oai:repositorio.unibague.edu.co:20.500.12313/5500
- Acceso en línea:
- https://hdl.handle.net/20.500.12313/5500
https://link.springer.com/article/10.1007/s11694-022-01491-2
- Palabra clave:
- Película biodegradable - Caracterización fisioquímica
Película biodegradable - Caracterización estructural
Película biodegradable - Caracterización térmica
Bio-based packaging
Edible films
Polymers
Thermoplastic starch
Tubers
- Rights
- closedAccess
- License
- http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
