Efecto de la congelación y la fritura en el contenido de ácidos grasos: (alfalinolenico, eicosapentaenoico y docosahexaenoico) en la especie jurel (caranx hippos)

ABSTRACT: The inclusion of polyunsaturated fatty acids (PUFA) w3, w6 and Docosahexaenoic precursors (DHA), Eicosapentaenoic (EPA), Arachidonic (AA), in the foods is important due to their cardioprotective, anti-inflammatory and anticoagulant effects. Therefore, it is important to look for food sourc...

Full description

Autores:
López Marín, Beatriz Estella
Oviedo Castrillón, Alejandro
Velásquez Rodríguez, Claudia María
Ramírez Botero, Claudia María
Contreras Calderón, José del Carmen
Tipo de recurso:
Article of investigation
Fecha de publicación:
2019
Institución:
Universidad de Antioquia
Repositorio:
Repositorio UdeA
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:bibliotecadigital.udea.edu.co:10495/12392
Acceso en línea:
http://hdl.handle.net/10495/12392
Palabra clave:
Ácidos grasos w3
Fatty acids w3
Acidos grasos omega-6
Fatty acids omega-6
Congelación
Freezing
Fritura
Frying
Acidos grasos poliinsaturados
Polyunsaturated fatty acids
Rights
openAccess
License
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/