Data of clavulanic acid and clavulanate-imidazole stability at low temperatures
Clavulanic acid (CA) is a b-lactam antibiotic with a strong inhibitory effect on b-lactamase enzymes. CA is produced in submerged cultures by the filamentous Gram-positive bacterium Streptomyces clavuligerus (S. clavuligerus). CA is an unstable molecule in aqueous solution and its stability depends...
- Autores:
-
Ríos Estepa, Rigoberto
Ramírez Malule, Howard Diego
Junne, Stefan
Neubauer, Peter
Gómez Ríos, David Andrés
- Tipo de recurso:
- Article of data
- Fecha de publicación:
- 2019
- Institución:
- Universidad de Antioquia
- Repositorio:
- Repositorio UdeA
- Idioma:
- eng
- OAI Identifier:
- oai:bibliotecadigital.udea.edu.co:10495/46031
- Acceso en línea:
- https://hdl.handle.net/10495/46031
- Palabra clave:
- Ácido Clavulánico
Clavulanic Acid
Beta-Lactamas
Beta-Lactams
Streptomyces
Fermentación
Fermentation
https://id.nlm.nih.gov/mesh/D019818
https://id.nlm.nih.gov/mesh/D047090
https://id.nlm.nih.gov/mesh/D013302
https://id.nlm.nih.gov/mesh/D005285
ODS 9: Industria, innovación e infraestructura. Construir infraestructuras resilientes, promover la industrialización inclusiva y sostenible y fomentar la innovación
ODS 12: Producción y consumo responsables. Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles
- Rights
- openAccess
- License
- http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
