Data of clavulanic acid and clavulanate-imidazole stability at low temperatures

Clavulanic acid (CA) is a b-lactam antibiotic with a strong inhibitory effect on b-lactamase enzymes. CA is produced in submerged cultures by the filamentous Gram-positive bacterium Streptomyces clavuligerus (S. clavuligerus). CA is an unstable molecule in aqueous solution and its stability depends...

Full description

Autores:
Ríos Estepa, Rigoberto
Ramírez Malule, Howard Diego
Junne, Stefan
Neubauer, Peter
Gómez Ríos, David Andrés
Tipo de recurso:
Article of data
Fecha de publicación:
2019
Institución:
Universidad de Antioquia
Repositorio:
Repositorio UdeA
Idioma:
eng
OAI Identifier:
oai:bibliotecadigital.udea.edu.co:10495/46031
Acceso en línea:
https://hdl.handle.net/10495/46031
Palabra clave:
Ácido Clavulánico
Clavulanic Acid
Beta-Lactamas
Beta-Lactams
Streptomyces
Fermentación
Fermentation
https://id.nlm.nih.gov/mesh/D019818
https://id.nlm.nih.gov/mesh/D047090
https://id.nlm.nih.gov/mesh/D013302
https://id.nlm.nih.gov/mesh/D005285
ODS 9: Industria, innovación e infraestructura. Construir infraestructuras resilientes, promover la industrialización inclusiva y sostenible y fomentar la innovación
ODS 12: Producción y consumo responsables. Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/