Morphological differentiation of streptomyces clavuligerus exposed to diverse environmental conditions and its relationship with clavulanic acid biosynthesis

Clavulanic acid (CA) is a potent inhibitor of class A β-lactamase enzymes produced by Streptomyces clavuligerus (S. clavuligerus) as a defense mechanism. Due to its industrial interest, the process optimization is under continuous investigation. This work aimed at identifying the potential relations...

Full description

Autores:
Caicedo Montoya, Carlos Andrés
Yepes García, Jeferyd
Pinilla Mendoza, Laura Inés
Toro Navarro, León Felipe
Ríos Estepa, Rigoberto
Tipo de recurso:
Article of investigation
Fecha de publicación:
2020
Institución:
Universidad de Antioquia
Repositorio:
Repositorio UdeA
Idioma:
eng
OAI Identifier:
oai:bibliotecadigital.udea.edu.co:10495/45999
Acceso en línea:
https://hdl.handle.net/10495/45999
Palabra clave:
Cells - Morphology
Células - Morfología
Ácido Clavulánico
Clavulanic Acid
Streptomyces
Tensión cortante
Shear stress
Fermentación
Fermentation
http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_8b629ee6
http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_2855
http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85021688
https://id.nlm.nih.gov/mesh/D019818
https://id.nlm.nih.gov/mesh/D013302
ODS 3: Salud y bienestar. Garantizar una vida sana y promover el bienestar de todos a todas las edades
ODS 9: Industria, innovación e infraestructura. Construir infraestructuras resilientes, promover la industrialización inclusiva y sostenible y fomentar la innovación
ODS 12: Producción y consumo responsables. Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles
Rights
openAccess
License
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