Sperm Quality, Milt Biochemistry, and Cellular Ultrastructure in Fresh and Cryopreserved Sperm of Brycon

Milt cryopreservation facilitates native fish’s constant production of commercial interest. However, it can damage spermatozoa (sptz) due to the osmotic stress of diluents and low temperatures. This study compares spermatic quality in fresh (SF) and cryopreserved (CS) milt in B. amazonicus for 24 h,...

Full description

Autores:
Barros Barrios, Owens Jose
Suárez-Martínez, Roger Oswaldo
Gómez Ramírez, Edwin
Guaje, Diana
Medina Robles, Victor Mauricio
Tipo de recurso:
Article of investigation
Fecha de publicación:
2025
Institución:
Universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales U.D.C.A
Repositorio:
Repositorio Institucional UDCA
Idioma:
eng
OAI Identifier:
oai:repository.udca.edu.co:11158/6300
Acceso en línea:
https://repository.udca.edu.co/handle/11158/6300
https://doi.org/10.1155/are/6671651
https://repository.udca.edu.co/
Palabra clave:
630 - Agricultura y tecnologías relacionadas::636 - Producción animal
Peces
Fertilidad
Espermatozoides
Brycon
Criopreservación
Rights
openAccess
License
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.es