Desarrollo experimental de condiciones de extracción de té verde comercial con altos contenidos de egcg para aplicación en salud humana

Green tea is obtained from the species Camellia sinensis, which has high contents of catechins, possessing antioxidant, anti-inflammatory, and anticancer properties. Among the most studied is epigallocatechin-gallate (EGCG) as it is found in greater proportion, considered the most potent bioactive c...

Full description

Autores:
Cerón Rojas, Natalia
Osorio Vargas, Daniela
Tipo de recurso:
Trabajo de grado de pregrado
Fecha de publicación:
2024
Institución:
Universidad ICESI
Repositorio:
Repositorio ICESI
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repository.icesi.edu.co:10906/130376
Acceso en línea:
https://hdl.handle.net/10906/130376
https://biblioteca2.icesi.edu.co/cgi-olib/?oid=365127
Palabra clave:
Té verde
Catequinas
EGCG
Cafeína
Formulación magistral
Estudio de degradación forzada
Trabajos de grado de Química Farmacéutica
Green tea
Catechins
EGCG
Caffeine
Magistral formulation
Forced degradation study
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/