Editorial

The last joint declaration of the highest authorities of the Food and Agriculture Organization of United Nations (IMF, World Bank, WFP, and OECD) highlighted three issues of global importance, considered at risk the food security, role of agriculture in economic growth, and poverty reduction caused...

Full description

Autores:
Tipo de recurso:
http://purl.org/coar/resource_type/c_7167
Fecha de publicación:
2022
Institución:
Universidad Pedagógica y Tecnológica de Colombia
Repositorio:
RiUPTC: Repositorio Institucional UPTC
Idioma:
eng
OAI Identifier:
oai:repositorio.uptc.edu.co:001/17018
Acceso en línea:
https://revistas.uptc.edu.co/index.php/ciencias_horticolas/article/view/15044
https://repositorio.uptc.edu.co/handle/001/17018
Palabra clave:
Food security
Information technologies
Horticulture
COVID 19
Seguridad alimentaria
Tecnologías de la información
Horticultura
COVID 19
Rights
License
Copyright (c) 2022 Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas
id REPOUPTC2_7037f4964120d56ffb93280f78d9142e
oai_identifier_str oai:repositorio.uptc.edu.co:001/17018
network_acronym_str REPOUPTC2
network_name_str RiUPTC: Repositorio Institucional UPTC
repository_id_str
spelling 2022-05-012024-07-08T14:42:56Z2024-07-08T14:42:56Zhttps://revistas.uptc.edu.co/index.php/ciencias_horticolas/article/view/15044https://repositorio.uptc.edu.co/handle/001/17018The last joint declaration of the highest authorities of the Food and Agriculture Organization of United Nations (IMF, World Bank, WFP, and OECD) highlighted three issues of global importance, considered at risk the food security, role of agriculture in economic growth, and poverty reduction caused directly by factors such as COVID 19, changes in climatic conditions in productive areas, water availability, pests and conflicts between various countries that are affecting food production systems and access to them.La pasada declaración conjunta de las máximas autoridades de la Organización de las Naciones Unidas para la Alimentación y la Agricultura (FMI, Banco mundial, PMA y la OCDE) puso de manifiesto tres temas de importancia mundial, considerados en riesgo la seguridad alimentaria, el papel de la agricultura en el crecimiento económico y la reducción de la pobreza, ocasionados de manera directa por factores como el COVID 19, los cambios en las condiciones climáticas en las zonas productivas, la disponibilidad de agua, las plagas y los conflictos entre varios países, que están afectando los sistemas productivos de alimentos  y el acceso a los mismos.application/pdfengengSociedad Colombiana de Ciencias Hortícolas-SCCH and Universidad Pedagógica y Tecnológica de Colombia-UPTChttps://revistas.uptc.edu.co/index.php/ciencias_horticolas/article/view/15044/12251Copyright (c) 2022 Revista Colombiana de Ciencias Hortícolashttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/http://purl.org/coar/access_right/c_abf668http://purl.org/coar/access_right/c_abf2Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas; Vol. 16 No. 2 (2022); e15044Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas; Vol. 16 Núm. 2 (2022); e15044Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas; Vol. 16 No 2 (2022); e15044Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas; V. 16 N. 2 (2022); e15044Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas; v. 16 n. 2 (2022); e150442422-37192011-2173Food securityInformation technologiesHorticultureCOVID 19Seguridad alimentariaTecnologías de la informaciónHorticulturaCOVID 19EditorialEditorialTextTextoinfo:eu-repo/semantics/articlehttp://purl.org/coar/resource_type/c_7167http://purl.org/coar/resource_type/c_2df8fbb1info:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a751http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85Miranda, Diego001/17018oai:repositorio.uptc.edu.co:001/170182025-07-18 11:49:44.171https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/metadata.onlyhttps://repositorio.uptc.edu.coRepositorio Institucional UPTCrepositorio.uptc@uptc.edu.co
dc.title.en-US.fl_str_mv Editorial
dc.title.es-ES.fl_str_mv Editorial
title Editorial
spellingShingle Editorial
Food security
Information technologies
Horticulture
COVID 19
Seguridad alimentaria
Tecnologías de la información
Horticultura
COVID 19
title_short Editorial
title_full Editorial
title_fullStr Editorial
title_full_unstemmed Editorial
title_sort Editorial
dc.subject.en-US.fl_str_mv Food security
Information technologies
Horticulture
COVID 19
topic Food security
Information technologies
Horticulture
COVID 19
Seguridad alimentaria
Tecnologías de la información
Horticultura
COVID 19
dc.subject.es-ES.fl_str_mv Seguridad alimentaria
Tecnologías de la información
Horticultura
COVID 19
description The last joint declaration of the highest authorities of the Food and Agriculture Organization of United Nations (IMF, World Bank, WFP, and OECD) highlighted three issues of global importance, considered at risk the food security, role of agriculture in economic growth, and poverty reduction caused directly by factors such as COVID 19, changes in climatic conditions in productive areas, water availability, pests and conflicts between various countries that are affecting food production systems and access to them.
publishDate 2022
dc.date.accessioned.none.fl_str_mv 2024-07-08T14:42:56Z
dc.date.available.none.fl_str_mv 2024-07-08T14:42:56Z
dc.date.none.fl_str_mv 2022-05-01
dc.type.en-US.fl_str_mv Text
dc.type.es-ES.fl_str_mv Texto
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
dc.type.coar.fl_str_mv http://purl.org/coar/resource_type/c_2df8fbb1
dc.type.coarversion.fl_str_mv http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
dc.type.coar.spa.fl_str_mv http://purl.org/coar/resource_type/c_7167
dc.type.version.spa.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type.coarversion.spa.fl_str_mv http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a751
format http://purl.org/coar/resource_type/c_7167
status_str publishedVersion
dc.identifier.none.fl_str_mv https://revistas.uptc.edu.co/index.php/ciencias_horticolas/article/view/15044
dc.identifier.uri.none.fl_str_mv https://repositorio.uptc.edu.co/handle/001/17018
url https://revistas.uptc.edu.co/index.php/ciencias_horticolas/article/view/15044
https://repositorio.uptc.edu.co/handle/001/17018
dc.language.none.fl_str_mv eng
dc.language.iso.spa.fl_str_mv eng
language eng
dc.relation.none.fl_str_mv https://revistas.uptc.edu.co/index.php/ciencias_horticolas/article/view/15044/12251
dc.rights.en-US.fl_str_mv Copyright (c) 2022 Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0
dc.rights.coar.fl_str_mv http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
dc.rights.uri.spa.fl_str_mv https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
dc.rights.coar.spa.fl_str_mv http://purl.org/coar/access_right/c_abf668
rights_invalid_str_mv Copyright (c) 2022 Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
http://purl.org/coar/access_right/c_abf668
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.en-US.fl_str_mv Sociedad Colombiana de Ciencias Hortícolas-SCCH and Universidad Pedagógica y Tecnológica de Colombia-UPTC
dc.source.en-US.fl_str_mv Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas; Vol. 16 No. 2 (2022); e15044
dc.source.es-ES.fl_str_mv Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas; Vol. 16 Núm. 2 (2022); e15044
dc.source.fr-FR.fl_str_mv Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas; Vol. 16 No 2 (2022); e15044
dc.source.it-IT.fl_str_mv Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas; V. 16 N. 2 (2022); e15044
dc.source.pt-BR.fl_str_mv Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas; v. 16 n. 2 (2022); e15044
dc.source.none.fl_str_mv 2422-3719
2011-2173
institution Universidad Pedagógica y Tecnológica de Colombia
repository.name.fl_str_mv Repositorio Institucional UPTC
repository.mail.fl_str_mv repositorio.uptc@uptc.edu.co
_version_ 1839633897077342208