Uso potencial de fitoquímicos derivados de microalgas para la obtención de nutracéuticos
The objective of this article is to make known the commercial and nutritional benefits that brings the industrial production of bioactive compounds derived from microalgae. According to the literature consulted for this study, these compounds (called phytochemicals) after an isolation and purificati...
- Autores:
- Tipo de recurso:
- Fecha de publicación:
- 2017
- Institución:
- Universidad de América
- Repositorio:
- Lumieres
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:repository.uamerica.edu.co:20.500.11839/6443
- Acceso en línea:
- https://hdl.handle.net/20.500.11839/6443
- Palabra clave:
- Microalgas
Fitoquímicos
Nutracéuticos
Alimentos funcionales
Microalgae
Phytochemicals
Nutraceuticals
Functional foods
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- Atribución – No comercial
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Uso potencial de fitoquímicos derivados de microalgas para la obtención de nutracéuticosPotential use of microalgae derivative phytochemicals for nutraceutical obtainingMicroalgasFitoquímicosNutracéuticosAlimentos funcionalesMicroalgaePhytochemicalsNutraceuticalsFunctional foodsThe objective of this article is to make known the commercial and nutritional benefits that brings the industrial production of bioactive compounds derived from microalgae. According to the literature consulted for this study, these compounds (called phytochemicals) after an isolation and purification process can be marketed as food, that is, foods that help prevent diseases or health risk factors. Although the benefits of chemical products derived from microalgae and their value as nutraceuticals have been proven, research on this topic is not enough. It is concluded that most of the research has been relegated to a laboratory level, since they take these ideas to industrial production requires significant financial support.El objetivo de este artículo es dar a conocer los beneficios comerciales y nutricionales que trae la producción industrial de compuestos bioactivos derivados de microalgas. Según la literatura consultada para este estudio, estos compuestos (denominados fitoquímicos) después de un proceso de aislamiento y purificación pueden ser comercializados como alimentos funcionales, es decir, alimentos que ayudan a prevenir enfermedades o a reducir factores de riesgo en la salud. Si bien se han comprobado los beneficios de los fitoquímicos derivados de las microalgas y su valor como nutracéuticos, las investigaciones sobre este tema no son suficientes. Se concluye que la mayoría de las investigaciones se han quedado relegadas a nivel de laboratorio, puesto que llevar estas ideas a una producción industrial requiere de un apoyo financiero significativo.Ediciones Universidad de América2018-04-23T23:33:31Z2018-04-23T23:33:31Z2017-11-10Articlehttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501application/pdfAPA 6th - Malagón Micán, M. L., Corzo Piñeros, R. J. y Manrique Ruiz, I. G. (2017) Uso potencial de fitoquímicos derivados de microalgas para la obtención de nutracéuticos. Semilleros: Formación Investigativa. 3(1), 91-100 Retrieved from http://hdl.handle.net/20.500.11839/644326195267https://hdl.handle.net/20.500.11839/6443Atribución – No comercialhttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2spaMalagón Micán, Martha LucíaCorzo Piñeros, Ruth JulianaManrique Ruiz, Ingrid Geraldinoai:repository.uamerica.edu.co:20.500.11839/64432025-02-01T09:03:07Z |
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