Una nueva especie de ficus (moraceae) de colombia (1985)
Ficus guntherii Torres sp. nov.Arbor procera ca. 35 malta; diametro ca. 1.11 m lata; fuste ca. 2.40 m. Cortex grisaceus; latici albo. Lignum rubello-pallidum. Radices fulcrae, longae simul et tortuosae. Ramuli crassi ferruginei, trichomatibus brevibus, vestiti, incanis, internodiis brevibus vel longis, stipulis caducis, triangularibus, acuminatis,ferruginosis, trichornatibus incanis, brevibus minutis. Folia alterna,petiolata, crasso-coriacea, petiole 1-3.2 cm longo, 2-3 mm lato, superne sulcato, laminis oblongis, 5.5-16.5 em longis, 2.3-6 ern latis, apice saepe acuminato, raro rotundato vel obtuse, basi obtusa, saepius inaequalis, supra virido pallida, lucida, costa media prominula venulisgue trichomatibus densioribus guam limbacea zona majori parte induta; infra ferruginea, pilosa, densibus trichomatibus incanis minusculis squamiformibus erosis interseritis, costa prominente venulisgue plus minusve prominentibus. Syconi sessiles, geminati, 2 axillares, raro 1, globosi vel piriformes ca. 7 mm longi, trichomatibus densis, incanis, ostiolo tribus bracreis cooperto, involucro coriaceo duobus basalibus bracteis induto, apice saepe rotunda to, media parte concavis, 2.5-5.0 mm longis, 4-7 mm latis, dorso trichomatibus incanis brevibus erectibus.